ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
Ταξίδι στην αρχαιότητα, περιήγηση στα μουσεία της Αθήνας

Κάνε κράτηση


Επίλεξε ημερομηνία και κάνε κράτηση τώρα!

< >

2022

< >

10

< >

Οκτώβριος 2022

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ

Η διαδρομή


Περιγραφή δρομολογίου


Έλα μαζί μας σε αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της αρχαιότητας· ένας συνδυασμός της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, της Κυκλαδικής Τέχνης κατά την αρχαιότητα και της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Μην το χάσεις!

HIGHLIGHTS

 • Ανακαλύπτουμε γεγονότα για τους Αρχαίους Έλληνες που δεν θα πίστευες ποτέ

 • Επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

 • Μαθαίνουμε για τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή όλων των εποχών

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 • Θαυμάζουμε το δεύτερο μεγαλύτερο αγαλματίδιο του κόσμου

 • Γευόμαστε παραδοσιακές Ελληνικές πίτες ή κάνουμε διάλειμμα για καφέ στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 • Στις 09:00π.μ στο Σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, στο κυκλικό σιντριβάνι στη μέση της Πλατείας Συντάγματος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 • 5 ώρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Πλατεία Συντάγματος ακολουθώντας μία σύντομη και όμορφη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Συναντάμε τον φιλικό συνοδό-μουσειολόγο μας στην καρδιά της πλατείας δίπλα από το κυκλικό σιντριβάνι και ετοιμαζόμαστε για μία αξέχαστη ημέρα!

Κατά τη διάρκεια του ιστορικού περιπάτου μας, διακρίνουμε το πρώην Βασιλικό Παλάτι όπου πλέον στεγάζεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έπειτα συνεχίζουμε στη συνοικία του Κολωνακίου. Η πρώτη μας στάση είναι το Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ή Μουσείο Κοτσανά). Το μουσείο φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση «εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» του Κώστα Κοτσανά και ανάμεσα τους έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το πρώτο αρχαίο «ρομπότ», το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος όπως και άλλα τεχνολογικά μέσα-εφευρέσεις που οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν στην καθημερινότητα τους. Το μουσείο διαθέτει περίπου 100 εξαίρετες εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου από το 2.000π.Χ μέχρι το τέλος της αρχαίας ελληνικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο μουσείο, ο φιλικός συνοδός μας θα μας μιλήσει για την καταγραφή του χρόνου, τη χαρτογράφηση, την κρυπτογράφηση και την αστρονομία. Θα γνωρίσουμε από κοντά τις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων και τις απίστευτες επιδόσεις τους. Τα εκθέματα ακολουθούνται από οπτικο-ακουστικό υλικό που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι η τεχνολογία λίγο πριν το τέλος της Αρχαίας Ελλάδας ήταν αρκετά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας. Εξερευνώντας εκείνη την περίοδο όπου τα δικαιώματα πατέντας δεν υπήρχαν αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Δυτική τεχνολογικός κόσμος οφείλει πολλά περισσότερο στους Έλληνες.

Έπειτα από της περιήγηση μας στο Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα από τα πιο γευστικά τοπικά στέκια ελληνικών βιολογικών προϊόντων. Έπειτα απολαμβάνουμε ένα πλούσιο brunch στην όμορφη περιοχή του Κολωνακίου και εναλλακτικά μπορούμε να διαλέξουμε μια γευστική εμπειρία από «πεντανόστιμες» χειροποίητες πίτες και μαθαίνουμε τα μικρά μυστικά για την τέλεια συνταγή! Παράλληλα δεν χάνουμε καμία από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες, μύθους και θρύλους που μας διηγείται ο νέος μας φίλος.

Τα Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι η τελευταία μας στάση. Τα μουσείο φιλοξενεί μία από τις πιο σημαντικές (και ολοκληρωμένες) συλλογές Κυκλαδικών αρχαιοτήτων παγκοσμίως.

Απολαμβάνουμε μια ενδιαφέρον περιήγηση στους 4 ορόφους παρέα με τον μουσειολόγο-αρχαιολόγο μας και θαυμάζουμε τα εκθέματα που χρονολογούνται τον 3ο αιώνα π.Χ.

Έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη μόνιμη συλλογή των 3.000 εκθεμάτων Κυκλαδικής, Αρχαιοελληνικής και Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης· μια απόδειξη ότι αυτοί οι πολιτισμοί άνθισαν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την 4η χιλιετία π.Χ μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ. Θεοί και ήρωες, μύθοι, θρησκευτικές τελετές, στιγμές καθημερινής και ιδιωτικής ζωής ακόμα και ο θάνατος αντικατοπτρίζονται με μαεστρία σε διάφορα ήδη αντικειμένων. Ανακαλύπτουμε όλες τις ανεκτίμητα πληροφορίες σχετικά με τις αρχαίες ελληνικές κοινωνίας και την οργάνωση τους. Βλέπουμε πώς γεννήθηκαν οι διάφορες μορφές τέχνης και σύμβολα.

Έπειτα πό αυτό το φανταστικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα επιστρέφουμε πίσω στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Συντάγματος.

Έλα μαζί μας και νιώσε σαν φίλος που θέλουμε να του δείξουμε τα κατατόπια μας!

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Συνοδός μουσειολόγος-αρχαιολόγος (Ελληνικά/Αγγλικά)

 • Πλήρης περιήγηση στα μουσεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδος στα μουσεία:

 • Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας: 5€/άτομο

 • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: 7€/άτομο

 • Προσωπικά έξοδα (καφές, γεύμα κτλ.)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Ο συνοδός-αρχαιολόγος θα σας περιμένει με ένα χαρακτηριστικό της Ammon Express στο κυκλικό σιντριβάνι στη μέση της Πλατείας Συντάγματος

 • Θα πρέπει να βρίσκεστε στη θέση εκκίνησης 10΄ νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα στο πρόγραμμα

 • Την καλοκαιρινή περίοδο συνιστάται να έχετε ένα μπουκαλάκι νερό, γυαλιά ηλίου και καπέλο

 • Είναι καλό να φοράτε άνετα υποδήματα για την ευκολότερη περιήγηση σας

 • Συμβουλευτείτε την πρόγνωση του καιρού και ντυθείτε κατάλληλα

Ετοιμαστείτε για να περάσετε τέλεια!

Μοιραστείτε φωτογραφίες και σχόλια από την εμπειρία σας!