ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη ⇆ Βεργίνα-Πέλλα

Κάνε κράτηση


Επίλεξε ημερομηνία και κάνε κράτηση τώρα!

< >

2023

< >

02

< >

Φεβρουάριος 2023

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ

Η διαδρομή


Περιγραφή δρομολογίου


Γνώρισε από κοντά την αυτοκρατορική πρωτεύουσα, την αρχαία πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, στην οποία κλήθηκε ο Αριστοτέλης για να τον διδάξει. Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του λαμπρού Μακεδονικού Βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του, του Φιλίππου Β’, όπως περιγράφονται από τον Ηρόδοτο, σε καλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία. Η εκδρομή σε ταξιδεύει στην αρχαιοελληνική, τη βυζαντινή και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία ζωντανεύοντας τη χαμένη αίγλη των Αιγών, της πρώτης πόλης των Μακεδόνων. Ανακάλυψε το μουσείο των Αιγών, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με φόντο το φυσικό κάλλος της περιοχής και με τη θέα του μακεδονικού κάμπου να ταξιδεύει το βλέμμα ως την άκρη του ορίζοντα.

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

 • Μουσείο και αρχαιολογικό χώρο Πέλλας
 • Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Μουσείο Βεργίνας)

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 • Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου) | 08:00

ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

8 ώρες ( 3 ώρες on the road )

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ξεκινάμε με το λεωφορείο της Ammon Express μαζί με το συνοδό-αρχαιολόγο της εκδρομής,

στις 08:00 από την Πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα του Βενιζέλου) με προορισμό την Πέλλα.

Η διαδρομή είναι 50χλμ. και διαρκεί περίπου 45΄.

Φτάνουμε στην Πέλλα, η οποία κατά την αρχαιότητα ήταν λιμάνι, όπου επισκεπτόμαστε το σύγχρονο μουσείο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο με τα μοναδικά ψηφιδωτά. Στον αρχαιολογικό χώρο ξεχωρίζουμε την αγορά της πόλης, το μωσαϊκό της «Αρπαγής της Ελένης» και το μωσαϊκό της «Αμαζονομαχίας» (μάχη των Αμαζόνων). Στο μουσείο, παρατηρούμε αντικείμενα από την καθημερινότητα των ανθρώπων· χαρακτηριστικές ενδείξεις για τον τρόπο ζωής κατά την αρχαιότητα.

Κατόπιν φτάνουμε στη Βεργίνα και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, που βρίσκεται στα όρια του χωριού. Η χαρακτηριστική χρυσή λάρνακα με τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του Φίλιππου Β’ φέρει τον δεκαέξι ακτινών ήλιο, σύμβολο της Μακεδονίας. Το Άστρο της Βεργίνας, το οποίο είναι χαρακτηριστικό σύμβολο της Δυναστείας των Αργεάδων (του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου) βρέθηκε με τις ανασκαφές που έφεραν στο φως το βασιλικό τάφο του πατέρα του. Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης και οι υπόλοιπες 12 αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Θαυμάστε το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς που φόρεσε ο Φίλιππος Β΄ στην ταφική πυρά, στρατιωτικές πανοπλίες, διάφορα κτερίσματα, άλλους τάφους που ήρθαν στο φως και ένα μικρό ιερό, το Ηρώον.

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε εστιατόριο με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις.

Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη περίπου στις 15:30, όπου και επιστρέφουμε μετά από περίπου μία ώρα (16:30) στις ίδιες στάσεις από όπου ξεκινήσαμε.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά προς και από το Μουσείο της Βεργίνας και της Πέλλας.
 • Συνοδός-αρχαιολόγος της εκδρομής (ελληνικά/αγγλικά)
 • Βασική ταξιδιωτική ασφάλιση (κατά τη διάρκεια της μεταφοράς)
 • Διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου για όποιον το επιθυμεί προκειμένου να αποφύγει την ουρά στο ταμείο και την ορθοστασία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Η είσοδος στο μουσείο της Βεργίνας (16€) και στο μουσείο και αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας (8€)
 • Η ξενάγηση στο μουσείο της Βεργίνας και στο μουσείο και αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας
 • Το κόστος του γεύματος στο εστιατόριο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Ο συνοδός της εκδρομής θα φοράει διακριτικό της Ammon Express ώστε να είναι εύκολο να τον διακρίνετε.
 • Θα πρέπει να βρίσκεσαι στη θέση εκκίνησης 10 νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα. Το λεωφορείο δεν επιτρέπεται να παραμένει στις καθορισμένες στάσεις, παρά μόνο για επιβίβαση.
 • Ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο της Βεργίνας όπως και της Πέλλας, δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες που διαθέτουν ενεργό κάρτα ανεργίας, οι νέοι μέχρι ηλικίας 25 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, όπως και οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και Κάρτας Αλληλεγγύης. Όπως επίσης και τα παιδιά κάτω των 6 ετών εκτός Ε.Ε. με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 • Μειωμένη είσοδο (-50%) στο Μουσείο της Βεργίνας (8€) όπως αντίστοιχα και στο Μουσείο της Πέλλας (4€) δικαιούνται όλοι οι πολίτες κρατών-μελών εντός της Ε.Ε. άνω των 65, όπως και οι νέοι ηλικίας από 6 έως 25 εκτός Ε.Ε. με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 • Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, 01/11 έως 31/03 ισχύει η μειωμένη είσοδος των 6€ και 4€ αντίστοιχα για όλους
 • Συνίσταται να φοράτε άνετα υποδήματα για την εύκολη περιήγηση σας
 • Παρακαλούμε να είσαι συνεπής στις καθορισμένες ώρες συνάντησης που καθορίζονται από τον συνοδό της Ammon Express, ώστε να μείνει η εκδρομή αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα και να έχετε μια αξέχαστη εμπειρία!
 • Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε φωτογραφίες και σχόλια από την εμπειρία σας στην εκδρομή!